Hlavní obsah

Kvůli odchodu Harryho a Meghan přišel jejich tým o práci

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když britský princ Harry a vévodkyně Meghan oznámili, že se vzdávají svých královských povinností, byl to šok nejen pro veřejnost, ale i pro jejich patnáctičlenný tým v Buckinghamském paláci. Většina loajálních zaměstnanců, kteří páru s královskými povinnostmi pomáhali, se totiž ocitla na dlažbě, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Harry a Meghan při návštěvě Kanadského domu v Londýně

Článek

Harry a Meghan zavřeli svou kancelář. I když pár slíbil udržet si těsné vazby s Británií i královskou rodinou, právě tohle je zatím nejpádnější důkaz toho, že se neplánuje vrátit zpět do Anglie, píše Daily Mail.

Jejich rozhodnutí se dotkne i 15 lidí, kteří jim byli na blízku ve všech etapách jejich krátkého působení coby královského páru.

Alžběta II. povolává zálohy, místo po Harrym a Meghan mají zaplnit vnučky

Koktejl

„Jejich (Harryho a Meghanina) kancelář v Buckinghamském paláci už nebyla nadále potřebná poté, co se vzdali svých povinností. Detaily jsou ještě projednávány, palác se snaží některým najít jiné místo, bohužel se ale bude propouštět pro nadbytečnost,“ sdělil Daily Mailu zdroj z Buckinghamského paláce.

Mezi propuštěnými bude dlouholetá koordinátorka Harryho programu Clara Loughranová, která se stala i blízkou přítelkyní páru a Meghan ji požádala, zda by jí při svatbě držela kytici. Z paláce odejde i Marnie Gathamová, která organizovala velice úspěšnou cestu páru po Africe a Austrálii a královna Alžběta jí za věrné služby udělila Královský řád Viktoriin, jenž je udělován čistě dle uvážení panovníka a nemusí ho navrhnout premiér.

Drtivé většině Kanaďanů se příčí vydržovat Harryho

Zahraniční

I když bylo oznámení vévody ze Sussexu a jeho manželky pro tým šokem, většina prý přijala svůj konec v Buckinghamském paláci loajálně. „Jsou k Sussexům velmi loajální a respektují rozhodnutí, které pár učinil,“ uvedl zdroj.

Nyní prý tým ještě dokončuje práci na posledních závazcích, které ještě pár má.

Harry a Meghan ve slevě. Prodejci suvenýrů se zbavují zásob

Ekonomika

Těmi bude účast Harryho na koncertu Mountbatten Music Festival v Royal Albert Hall, kde se Harry naposledy objeví jako Generální kapitán královského námořnictva (ceremoniální velitel královského námořnictva), a pár by se měl také objevit o dva dny později na veřejnosti v rámci oslav Dne Commonwealthu.

Reklama

Výběr článků

Načítám