Hlavní obsah

Harry a Meghan ve slevě. Prodejci suvenýrů se zbavují zásob

Novinky, tov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nápisy sleva a přeškrtnuté původní cenovky. Obchůdky ve Windsoru vyprodávají hrníčky a další suvenýry s vyobrazením Harryho a Meghan. Reagují tak na rozhodnutí páru opustit role v královské rodině, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ceny suvenýrů s princem Harrym a Meghan ve Velké Británii prudce klesajíVideo: Reuters

 
Článek

„Hlavní důvod zlevnění je, že už (Harry a Meghan) nejsou součástí královské rodiny. Po jejich odchodu už dodavatelé nebudou tyhle věci dělat a my se chceme rychle zbavit toho, co ještě máme,“ popsal prodavač. „Čistíme sklad,“ dodal.

Suvenýry a obrázky ze svatby Harryho a Meghan nebo „královského“ miminka Archieho v obchodě zlevnily o několik liber, případně je nabízejí v akci dva za cenu jednoho.

U městečka Windsor asi 30 kilometrů od Londýna se nachází stejnojmenný hrad, který slouží jako víkendové sídlo královny Alžběty II. Windsor je proto jedním z turistických cílů příznivců královské rodiny. Například suvenýry s královnou v obchůdcích drží původní ceny.

Harry přiletěl do Kanady bez fanfár, jen tašku přes rameno. Začíná nový život

Koktejl

Místní, se kterými Reuters mluvila, většinou viní z odluky spíše Američanku Meghan než bývalého prince Harryho. „Myslím, že je to hlavně kvůli Meghan, ona pořád řešila rasismus a vše okolo, myslím, že je to celé špatně. Harry musel s ní, protože je to jeho manželka a jinak by ji asi ztratil. Musel si vybrat mezi svou babičkou a jí,“ soudí třeba jeden z obyvatel Windsoru Stan Turney.

Další chválí, jak situaci vyřešila královna Alžběta II. „Bylo to rychlé, čisté. Ať si jdou,“ řekla místní žena.

Meghan Markleová s princem Harrym údajně plánují koupit tento úžasný dům

Jak bydlí VIP

Rozhodnutí opustit role předních členů královské rodiny a finančně se osamostatnit oznámili mladí manželé tento měsíc a překvapili tak všechny, včetně královny Alžběty II. Ta posléze svolala „krizový královský summit“ a minulý týden Buckinghamský palác oznámil, že Harry a Meghan přijdou o titul královská výsost, ač vévodou a vévodkyní ze Sussexu zůstanou. Nebudou už též placeni z veřejných prostředků a přestanou plnit pracovní povinnosti plynoucí z příslušnosti ke královské rodině.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám