Hlavní obsah

Hurikán smetl krávy do moře, odplavaly si v klidu na kilometry vzdálený ostrov

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurikán Dorian, který zasáhl Bahamy a jihovýchodní pobřeží Spojených států řádil počátkem září i v Severní Karolíně. Na ostrově Cedar Island smetla bouře desítky divokých koní i stáda krav. Většina z nich uhynula, ale nyní se podařilo najít trojici živých krav na několik kilometrů vzdáleném ostrově.

Foto: NPS / Jeff West

Krávy nemají na ostrově o potravu nouzi.

Článek

Tři krávy, které byly nalezeny na ostrově Core Banks byly odděleny od stáda během hurikánu Dorian. Ve stejné době hurikán smetl stádo divokých koní, kteří jsou všichni považováni za utopené.

„Tyhle krávy měly opravdu štěstí,“ uvedl B. G. Horvat, mluvčí rezervace Cape Lookout National Seashore, která se na ostrově nachází a kde byl dobytek objeven. Dodal, že krávy plavat umí, zdaleka ale nejsou dobrými plavci. „Plavou, když musí. A tohle, zdá se, je nejpozoruhodnější věc na celém tom příběhu,“ řekl Horvat.

V troskách domu na Bahamách našli po měsíci živé štěně, pojmenovali ho Zázrak

Koktejl

Krávy zřejmě ze všech sil držely hlavu nad hladinou a nechaly se unášet proudem. Povedlo se jim překonat vzdálenost nejméně 6,5 kilometru na rozbouřeném moři. Jsou tak podle vyjádření rezervace nejlepším příkladem toho, jak se pevninská zvířata dokázala dostat i na velice odlehlé ostrovy.

Podle Horvata byla jedna z krav objevena jen pár dní po bouři, na další dvě narazili turisté o mnoho týdnů později. Rezervace momentálně hledá cestu, jak krávy navrátit jejich majiteli.

Reklama

Související témata:

Související články

Lovci hurikánů vlétli do oka bouře Dorian

Zatímco většina lidí se snaží dostat se od hurikánu co nejrychleji pryč, někteří míří přímo do jeho středu. Nejedná se však o lovce senzací, nýbrž o zkušené...

Výběr článků

Načítám