Hlavní obsah

Kotě se dvěma obličeji oslavilo své první narozeniny

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouhlavost není u koček tak úplně výjimečným jevem. Kotě jménem Duo však výjimečné je. Koťata s chorobou zvanou diprosopus totiž většinou umírají v řádech dnů nebo týdnů. Duo však před pár dny oslavilo své první narozeniny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kočka Duo se dvěma tvářema slaví první narozeninyVideo: Caters News/Duo the two-faced cat, AP

 
Článek

Kotěte se loni ujal zkušený veterinář Ralph Tran ze San Diega, když mládě okamžitě po porodu matka odmítla. Vzal ho k sobě, aby mu ulehčil těch pár chvil, které kotěti podle něj zbývaly.

Jenže mladá samička k veterinářovu překvapení prokázala obrovskou vůli k životu. „Během prvního roku jejího života musela překonat mnoho překážek, ale žádnou se nenechala zastavit,“ napsal veterinář na facebookový profil, který kočce zřídil.

Kotě se narodilo se dvěma obličeji, tlamičky se kočkovaly

Koktejl

Jednou z nejtěžších překážek bylo pro Duo naučit se jíst. Má totiž dvě tlamičky a zvíře neví, kterou tlamičkou žrát. „Obě tlamičky tak o jídlo soupeří,“ uvedl loni Tran. Nyní se její schopnost přijímat potravu rapidně zlepšila.

Navzdory chorobě, která se nazývá diprosopus nebo též kraniofaciální duplikace a lidově pak janus, si kotě užívá života, v čemž mu pomáhají i ostatní zvířata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám