Hlavní obsah

Kořínková svou dietu nikomu nevnucuje

PRAHA

Lenka Holas Kořínková v úterý odpoledne ve Velmi jemném klubu Limonádový Joe pokřtila svou knihu Dieta pro vášnivé megajedlíky. Její manžel David Holas se přiznal, že se dělenou stravou občas řídí i on.

Foto: archiv

Článek

"Hlavně když se potřebuji odlehčit, hodně pracovat, tak stravu dělím," prozradil malíř a fotograf, který se postaral o grafickou úpravu knihy Kořínkové. Obal publikace je barevný a plný kytiček. "Je to barevný styl, který se k Lence hodí," řekl Holas.

Knihu pochválil doktor Petr Nohel z Centra preventivní medicíny, který ji označil za "vítaný a cenný přínos". Podle něj je třeba stravu dělit. Tento systém je šetrnějším chováním k našemu tělu.

"Obecná myšlenka je, že člověk je všežravec a všechno stráví. Ale ukazuje se, že to tak není," prohlásil Nohel, podle něhož se dělená strava osvědčuje a chválí si jej mnohé ženy. "Tělo se tolik nenamáhá, trávení není tak úpornou snahou."

Lenka: Mohou, ale nemusí

Kořínková knihu s doktorem Nohelem, jehož zná již dvanáct let, konfrontovala a je pyšná, že ji mohl revidovat. Cílem její knihy však není, aby se všichni na dietu vrhli a trápili se jí.

"Zneklidňuje mě, že se v oblasti zdravé výživy vedou války, každý se snaží svou metodu propagovat, jak je nejlepší. Já to nedělám. Myslím si, že je dobře, když existuje tolik různých metod stravování, lidé se mají z čeho vybrat," vysvětlila autorka, jejímž poselstvím lidem je, že "mohou, ale nemusí" její rady následovat. "A když nebudou, je to naprosto v pořádku."

Dieta pro vášnivé megajedlíky je rozdělena do tří částí. První je určena "velmi líným a zaneprázděným", druhá popisuje praktické přístupy a třetí se zaměřuje na lidskou psychiku.

Tuto stránku považuje Kořínková za důležitou, neboť duše a jídlo se podle ní vzájemně ovlivňují. Sama prozradila, že když ráno cítí, že ji čeká těžký den, ví, že bude jíst živočišnou stravu. Naopak ve dnech, kdy se nemusí trápit, volí rostlinnou stravu, které důvěrně říká "kytičky".

Hlasujte v anketě pod článkem:
Jíte dělenou stravu?

Anketa

Jíte dělenou stravu?
Ano, pravidelně
24,4 %
Jen občas
30,8 %
Ne
44,8 %
Celkem hlasovalo 451 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám