Hlavní obsah

Koljova babička má plné ruce práce

Novinky, Korzo
PRAHA

Estonská herečka Lilian Malkina, která nyní žije v České republice a v Praze pilně pracuje, neodpočívá ani v Petrohradě. "To město miluji," přiznala Malkina, která v něm prožila úspěšná herecká léta. Babička filmového Kolji ve městě bílých nocí dotáčí film, schází se se svými přáteli a oslavuje s nimi s předstihem blížící se konec roku, neboť ten skutečný prožije opět v Praze.

Článek

Svým petrohradským kamarádům chce také připravit několik kulinářských specialit, jako třeba její "něžné" saláty. Tak například salát nazvaný "Něžnost" připravuje z ryb, cibule, vařené mrkve, vajec a brambor.  

Před odjezdem do Petrohradu se pochlubila, že na ruském televizním festivalu získala hlavní cenu za vedlejší roli osobité tety z Izraele v ruském seriálu Baron.

Z uklízečky brzy herečkou

Po dotočení Kolji se Lilian Malkina živila v Čechách nějakou chvíli i jako uklízečka, ale brzy dostala nabídku v Divadle na Zábradlí. Nyní už nemá o herecké příležitosti nouzi. Hraje ve Viole, v Dejvickém divadle, v Divadle Na Fidlovačce, dojíždí hostovat do Pardubic.  

"Je to pro mne moc těžké hrát v češtině," řekla Lilian Malkina, "ale mám z úspěchů na českých divadelních prknech velkou radost."

Na svou minulost nezapomíná. Svůj dramatický osobní i herecký život v Talinu a v Petrohradu popsala v knize "Lilian Malkina vzpomíná", která nedávno vyšla i v češtině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám