Hlavní obsah

Knihy málem pohřbily svého vášnivého čtenáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Záliba ve čtení se nepěkně vymstila newyorskému sběrateli knih, který se náhle ocitl pod jejich záplavou po dobu dlouhých dvou dnů. Na pomoc přispěchali teprve sousedé, kteří majitele mnoha literárních děl ze zajetí osvobodili.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Rodičům dětí hejtman předal pamětní list a peněžní dar ve výši 10 tisíc korun.

Článek

42letý Patrick Moore později přiznal, že zrovna hledal jakýsi časopis ve své obšírné knihovně, když se na něj převrhla ohromná kupa knih, která sebou strhla také poličku s časopisy sahajícími až ke stropu, napsal britský zpravodajský server Ananova.

Majitel domu ho slyšel, ale nereagoval

Knihomol se snažil ze zajetí vyprostit, ovšem marně. "Řval jsem tady dva dny: ´Pomožte mi dostat se ven´, ale nikdo neodpovídal," postěžoval si Moore.

Přestože majitel domu, 62letý Bennie Jones, údajně zaslechl podezřelé volání o pomoc z Moorova bytu, nevěnoval tomu větší pozornost. "Moore si vžycky sám povídal, tak jsem si toho nevšímal," vysvětlil netečný majitel.

Nakonec jeho snaha přeci jen přinesla kýžený cíl a nekonečné Moorovo trápení ukončili sousedé, kteří se do bytu dostali. Podle listu The New York Post to ale nebylo tak snadné, u vchodových dveří se totiž všude povalovaly samé knihy, jež dokonale bránily vstupu. Vyproštěný Patrick byl dehydratován a ihned převezen do nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám