Hlavní obsah

Kimova dvojníka zadrželi na singapurském letišti, falešný Trump prošel bez problémů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik dní před americko-severokorejským summitem, který bude se zadrženým dechem sledovat celý svět, se v Singapuru objevili Donald Trump a Kim Čong-un. Pochopitelně šlo o dvojníky. Kráčeli mezi turisty a svorně se drželi za ruce. Stejně jako v případě skutečných politiků to ovšem ani s jejich setkáním nebylo úplně jednoduché. Muže vydávajícího se za severokorejského diktátora totiž hned na letišti zadrželi a vyslýchali policisté. Trumpův dvojník prošel bez problémů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojník Kim Čong-una a Donalda Trumpa budili rozruch v SingapuruVideo: Reuters

 
Článek

Ještě než se mohl setkat se svým protějškem, dvojníkem amerického prezidenta, musel falešný Kim absolvovat výslech na singapurském letišti. Propuštěn byl po dvou hodinách a podrobném výslechu.

„Ptali se mne na mé politické názory a zda jsem se účastnil protestů v jiných zemích. Věděli, kdo jsem, a řekli mi, abych se držel stranou ostrova Sentosa a (hotelu) Shangri-La,“ sdělil hongkongskému webu HKFP muž z Hong Kongu, který si říká Howard X.

Na ostrově Sentosa se má americko-severokorejský summit konat a předpokládá se, že v Shangri-La by se mohl ubytovat pravý Donald Trump. Howardův politický aktivismus se příliš nelíbí autoritářské singapurské vládě, v zemi je třeba dlouhodobě omezeno shromažďovací právo.

Chci propagovat Singapur, říká falešný diktátor

„Jsem zde, abych propagoval Singapur, takže si myslím, že je lepší, když mne nechají vstoupit než naopak. Jinak by se totiž muselo oznámit, že ‚dvojník Kim Čong-una byl deportován ze Singapuru‘, a takovou zprávu by nechtěli. I když v Singapuru panuje diktátorský režim, záleží jim na jejich mezinárodní pověsti; jsou závislí na cestovním ruchu,“ citoval muže hongkongský web.

Howard X také prohlásil, že nyní má chuť jít právě na ta místa, kam mu řekli, že chodit nemá. „Ptal jsem se jich totiž, zda je protiprávní tam jít, a oni řekli, že ne, ale že mi to nedoporučují,“ sdělil.

Dvojice dvojníků se dobře zná z minula

Po propuštění se Howard X setkal s Američanem Dennisem Alanem, který je dvojníkem Donalda Trumpa. Oba se stali velice populárními, když v rolích vůdců dvou znesvářených zemí vystoupili v únoru na Zimní olympiádě v Pchjončchangu.

Nyní se oba chystají dle svých slov zúčastnit alternativního summitu. Co všechno mají v plánu, není jisté. Zatím ochotně pózují nadšeným turistům.

Howard X postavil na svém dvojnictví od Kimova nástupu k moci v roce 2011 lukrativní kariéru zejména v reklamě a ve filmu. Oproti Kimovi je vyšší a štíhlejší. Přibírat na váze ale prý nechce, protože nehodlá ohrozit své zdraví.

Svou původní práci producenta brazilské hudby nazpívané čínsky ale neopouští. Spolupracuje i s Trumpovým dvojníkem Alanem, který je původní profesí hudebník.

Reklama

Výběr článků

Načítám