Hlavní obsah

Kdosi nasazuje holubům malé kovbojské kloboučky

Novinky, tcs

Obyvatelé Las Vegas překvapila akce neznámého vtipálka, který nasazuje holubům malé kovbojské kloboučky. Zatímco někteří jsou pobaveni, místní záchranná stanice má napilno. Snaží se holuby nedobrovolně vybavené ochranou hlavy odchytit a kloboučků je zbavit.

Foto: koláž Novinky.cz s Profimedia.cz, Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

První videa s holuby se objevila minulý víkend, mají dva protagonisty – jeden s červeným a druhý s růžovým kloboučkem. Zda existují i další se zatím potvrdit nepodařilo, ve městě kolují zvěsti ještě o třetím holubovi s kloboukem hnědým.

Oba dva holubi se okamžitě stali internetovou senzací a dostali i své přezdívky. Ten s červeným kloboukem se jmenuje Cluck Norris, druhý Coolamity Jane. „Takhle to dopadá, když legalizujete marihuanu,“ stojí v nadsázce v jednom z příspěvků, který zhlédly přes dva miliony lidí.

Mariah Hillmanová, spoluzakladatelka záchranné stanice pro holuby Lofty Hopes, na tom však nic zábavného nevidí. Kloboučky jsou totiž na ptácích připevněny lepidlem. „Když jsme je dnes viděli, mohli jsme si všimnout jak ztrácejí peří na místech, kde bylo lepidlo,“ uvedla Hillmanová pro CNN.

Pracovníci stanice nyní nachystali pasti a doufají že do nich zavítají právě Cluck Norris či Coolamity Jane, aby jim mohli být kloboučky sundány. Zda se objeví další takto „upravení“ ptáci zůstává otázkou. Stejně jako to, kdo a jak klobouky holubům nasadil.

Závodního holuba prodal do Číny za rekordních 32 milionů

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám