Hlavní obsah

Karel Svoboda by se chtěl dožít devadesáti let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Skladatel Karel Svoboda, jehož žena Vendula brzy přivede na svět miminko, se rozhodnul zhubnout. Přimělo ho k tomu jeho trochu větší bříško. Proto nyní drží dietní program, díky němuž by měl pár kilogramů shodit.

Foto: Andrea Hrabalová
Článek

"Nikdy jsem hubený nebyl a ani nikdy nebudu. Protože je mi šestašedesát let, mám už tak trochu právo bříško mít," uvedl Svoboda. "Ovšem až mě uvidíte za týden, bude pryč, protože teď držím přísnou dietu a denně plavu," slíbil skladatel. "Moje potřebné obleky mi najednou byly těsnější, tak jsem si řekl - a dost," vysvětlil své rozhodnutí.

"Myslím si, že je nezdravé, když si lidé zkracují život tím, že se buď vnitřně užírají nebo přežírají k smrti. To bych já nerad. Chtěl bych se dožít alespoň devadesáti let jako moje maminka," poznamenal.

Seriál kládou pro muzikanta

"Nyní pokračuji na seriálu Rodinná pouta. Ještě dokončuji díly, které budou teď vysílány a připravuji hudbu k dalším sto čtyřem dílům. Je to v dějinách naší televize nejdelší seriál a pro muzikanta velká kláda, protože se nesmí zastavit a musí neustále pokračovat," přiblížil své plány.

Karel Svoboda je proslulým hudebním skladatelem také v zahraničí. V současné době se věnuje nejvíce muzikálům. "Pracuji teď pro mezinárodní tým v Německu a ve Švýcarsku. Společně s Michalem Kuncem, který mi přeložil a uvedl v zahraničí do života Draculu, chystáme další spolupráci na velkém muzikálu z ruských dějin s pracovním názvem Rasputin," uzavřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Karel Svoboda pečuje o své zdraví

Hudební skladatel Karel Svoboda, který nedávno oslavil své pětašedesátiny, si klade jeden tvůrčí úkol za druhým. Dosud to pokládal za normální, k zamyšlení...

Hravý Myšmaš ozdobený Song Ladies

Betlémskou kaplí v Prokopově ulici na Žižkově v úterý večer zněly hlasy dvou pěveckých sborů. Pražský pěvecký soubor Myšmaš si totiž jako hosty na svůj Letní...

Výběr článků

Načítám