Hlavní obsah

Karel Gott: Slovy nejde tu hrůzu přiblížit

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V noci ze středy na čtvrtek se vrátil z Malediv do Prahy zpěvák Karel Gott. Na ostrově v Indickém oceánu trávil spolu s přáteli vánoční dovolenou, o jejíž nepříjemný konec se v neděli postarala ničivá vlna tsunami, která oblast zasáhla a vzala si přes sto tisíc lidských životů.

Foto: Divadelní pouť
Článek

"Byli jsme na malém ostrově a ničivá vlna se nám vyhnula jen díky tomu, že je na něm korálový útes, který proud vody zmírnil. Dlouho jsme nevěděli co se děje. Byli jsme bez proudu, vody, bez kontaktu s jinými lidmi i hlavním městem Male. Tady doma jste věděli víc než my. Zprávy jsme se dozvídali od vás," řekl Gott Právu po návratu do Prahy.

Zpěvák se vrátil do české metropole podle původního plánu. Komplikace nastala pouze v okamžiku, kdy mělo letadlo z ostrova tříhodinové zpoždění a zpěvák s doprovodem nestihl ve Vídni spoj do české metropole. Nakonec vyrazil krátce před půlnocí vozem. K vile v ulici Nad Bertramkou přijel ve 2.35 hodin a Právu na místě odpověděl na několik otázek.

Rozhovor s Karlem Gottem otiskne páteční vydání deníku Právo.

Reklama

Výběr článků

Načítám