Hlavní obsah

K ženě plaval krokodýl, místo útěku ho odehnala pomocí boty

Novinky, vps

Stojíte na břehu řeky, když vtom se na hladině objeví krokodýl a míří přímo na vás. Kdo má alespoň špetku pudu sebezáchovy, vezme nohy na ramena. Úplně opačně se ale zachovala jedna Australanka, která místo útěku zula jednu žabku a tleskala o ni rukou, aby krokodýla zahnala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena zahnala krokodýla botouVideo: Reuters

 
Článek

K incidentu došlo na severu Austrálie v národním parku Kakadu v místě Cahill’s Crossing, kde se vyskytuje větší množství krokodýlů, napsal v neděli web australské stanice ABC.

„Objevila se tam žena s malým psem. Krokodýlí instinkty okamžitě zareagovaly a jeden z nich se vydal přímo k nim,“ uvedl autor videa Lyndon Anlezark, který žije nedaleko.

Ve chvíli, kdy se plaz přiblížil ke břehu, vzala žena do ruky žabku a začala do ní bouchat, aby ho odehnala. Podle Anlezarka to ale nebylo vůbec rozumné.

Nebezpečné chování

„V ten den jsme tam mohli umřít. Nechodíme v tom místě k vodě s malými dětmi, a už vůbec ne se zvířaty,“ řekl Australan. „Je neuvěřitelné, že mohl někdo takhle riskovat. Myslím, že si neuvědomila, jak nebezpečně se zachovala,“ dodal pro Reuters.

Místní rangeři napočítali v úseku šesti kilometrů jižně od místa incidentu více než 120 krokodýlů. Poslední smrtelný útok datují do roku 1987. I přes očividnou hrozbu však musí návštěvníky často varovat, aby se nepřibližovali příliš blízko k vodě.

„Je v tom hodně hlouposti, lidé nepřemýšlejí,“ řekl zkušený ranger Jonathan Nadji, který byl svědkem zmíněného útoku v roce 1987. Obává se, že je jen otázkou času, než dojde k další tragédii. S kolegy proto usiluje o vybudování vyhlídkové plošiny, která by přispěla k větší bezpečnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám