Hlavní obsah

John Travolta poletí do vesmíru

Novinky, Korzo
LONDÝN

Populární hollywoodský herec John Travolta dostal nabídku letět do kosmu, napsal britský list The Sun. "Skutečně mě pozvali do kosmu. Zatelefonovali mi z NASA a dali mi tuto nabídku. Velmi miluji vesmír a jakékoliv lety, a tak jsem s radostí souhlasil," potvrdil Travolta.

Foto: Vratislav Konečný

Ilustrační foto

Článek

Jediným problémem, který může zkomplikovat Travoltovu cestu ke hvězdám, je jeho naprostý nedostatek času.

"Pokud najdu pět měsíců volna, abych mohl absolvovat přípravu, určitě poletím," ubezpečil herec, který je známý svou zálibou v létání.

Nalétal už pět tisíc hodin

Hrdina filmů jako je "Horečka sobotní noci", "Malý svědek" či "Kdopak to mluví" se už od mládí chtěl stát pilotem. Létat začal ve svých šestnácti letech, v roce 1981 získal pilotní průkaz a má už nalétáno pět tisíc hodin.

Vášeň pro létání se u něj projevuje svérázným způsobem. Svému synovi dal jméno Jett, tedy tryskový, své dceři chtěl dát jméno Cantas na počest australské letecké společnosti Quantas, jejímž je pilotem, ale manželka Kelly Prestonová nesouhlasila.

Jen loni se svým letounem typu Boeing 707, nazvaném po svých dětech Clipper Ella, navštívil v rámci propagace letecké dopravy sedm zemí.  

"Uklidněte se, tady Travolta"

Nedávno se stal Travolta hrdinou i mimo filmové plátno, když zachránil skupinu studentů, kteří uvízli ve výtahu.

Měl přednášku o herectví na jedné z newyorských univerzit a cestou k přednáškové aule zaslechl křik z výtahu. Mohl sice zavolat pomoc, ale rozhodl se situaci řešit sám.

Vlastníma rukama rozevřel dveře výtahu a se slovy "klid, děti, to je John Travolta, všechno je v pořádku" umožnil studentům z výtahu vystoupit.

Reklama

Související témata:

Související články

John Travolta se vrhne na psaní

Snad se inspiroval příkladem Madonny, snad usoudil, že být úspěšným filmovým hercem a profesionálním pilotem není zaměstnání na plný úvazek. Každopádně se John...

Výběr článků

Načítám