Hlavní obsah

Jedna jahoda za 550 korun, to je moc i na bohatý Hongkong

Hongkong je proslulý vysokým počtem miliardářů i luxusním zbožím, pro které je tu dostatečně velký trh. Ovšem když začal jeden z místních řetězců supermarketů nabízet jednotlivě balené jahody s cenou dosahující v přepočtu téměř 550 korun za kus, vyvolalo to vlnu kritiky a posměchu, napsal zpravodajský server The Times.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jahody Kotoka dovezené z japonského města Nara slibují „dokonalou vyváženost sladkosti a kyselosti“, slibuje hongkongský supermarket Citysuper, který nabízí i další drahé vybrané japonské ovoce – například meloun v přepočtu za 4750 korun nebo snítku hroznového vína za 2850 korun.

Jahoda Kotoka v hongkongském supermarketu.

Kvůli choulostivosti jahod se je rozhodli přepravit i s původním japonským obalem, a Citysuper je propaguje jako dokonalý valentinský dárek odvozený od japonské tradice darovat „dokonalé ovoce nejvyšší kvality“.

Místní kritiky ale nepřesvědčil; jejich terčem se stala jak drahota samotné jahody, tak obal zahrnující i falešnou slámu a růžovou polystyrenovou „punčošku“, jaké tak často moře vyplavuje na hongkongské pláže.

„Ty důkladně zabalené jahody prodávané po jedné v Citysuper mi připomínají něco z Šíleného Maxe – třeba poslední jahodu na Zemi. Je to směšné,“ prohlásil šéf asijské odbočky ekologické organizace Sea Shepherd Gary Stokes.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám