Hlavní obsah

Japonec utratil statisíce, aby vypadal jako kolie

Japonec, známý pouze pod pseudonymem Toko, utratil dva miliony japonských jenů (přes 360 tisíc korun) za realistický kostým kolie, neboť chtěl vypadat jako jeho oblíbené plemeno psa. Výroba kostýmu zabrala specializované společnosti 40 dní, píše deník The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž za účelem vytvoření kostýmu oslovil japonskou společnost Zeppet, která se věnuje tvorbě soch a modelů pro filmy a reklamy. Během 40 dnů, kdy psí kostým vznikal, Toko s firmou komunikoval a kostým postupně zkoušel, aby mu perfektně seděl.

„Moje oblíbená zvířata jsou čtyřnohá, především ta roztomilá. (S ohledem na kostým) jsem přemýšlel nad nějakým větším zvířetem, aby byl kostým realistický. Nakonec jsem se rozhodl pro psa, konkrétně pro kolii, protože je to moje oblíbená psí rasa,“ svěřil se Toko v rozhovoru pro japonský outlet Mynavi.

Ke kostýmu se vyjádřila i společnost Zeppet, která uvedla, že jeho výroba zabrala mnoho času, neboť si dávali záležet, aby byl co možná nejrealističtější a aby byl klient spokojen.

„Vzhledem k tomu, že stavba kostry člověka a psa je velmi odlišná, strávili jsme spoustu času studiem, jak docílit toho, aby v kostýmu vypadal jako pes,“ prozradil jeden z tamních zaměstnanců.

S výsledkem se Toko pochlubil na sociálních sítích, kde zveřejnil několik fotografií a video, na němž v kostýmu pózuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám