Hlavní obsah

Jana Doleželová z Miss World: favoritkou je Číňanka

SANJA/PRAHA

Letošní Miss ČR Jana Doleželová, která se v Číně účastní příprav na Miss World, již od pátku s ostatními soutěžícími nacvičuje choreografii včetně kamerových zkoušek na finále. Vyhlášení nejkrásnější dívky světa se bude konat již v sobotu 4. prosince.

Foto: Archiv Nadačního fondu Hanky Kynychové

Účastníci happeningu v parku Mirakulum v Milovicích

Článek

Doleželová prozradila, že letos nebude deset nejúspěšnějších kandidátek určovat porota, nýbrž lidé z celého světa prostřednictvím internetových stránek Global Beauties nebo Miss World. Kromě toho také budou moci během finálového večera posílat SMS zprávy. "Nikdo nám však zatím neřekl přesný systém," doplnila.

"Pro mě je to možná trochu škoda, protože právě touto porotou jsem v průběžných soutěžích byla vybírána," svěřila se Jana, která postoupila do užšího výběru v dílčích kláních Miss Talent, Miss Beach a Miss Fashion. V žádné z nich si však vítězství nakonec nevybojovala.

Oceňuje přirozenost a přátelství

V Číně má podle Doleželové soutěž Miss World obrovskou sledovanost. "Právě Číňanka je pro mě žhavou kandidátkou," prozradila česká misska. Postup do finálové desítky Top 10 by také přála soutěžící z Austrálie a Itálie. "Úspěch bych jim přála pro jejich přirozenost a přátelskou povahu," vysvětlila Doleželová.

S průběhem soutěže je naše reprezentantka spokojená. "Máme krásné počasí, ubytování a báječné jídlo," přiblížila místní podmínky. "Slunce a čínská kuchyně mi doma budou chybět," podotkla. Ani na své rivalky si nestěžuje. "Většina holek působí kamarádsky a vesele, i když na každou z nás někdy přišla špatná nálada a stesk po domově," připustila Doleželová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám