Hlavní obsah

Ind oplakal zesnulou ženu. Ta se krátce po pohřbu vrátila domů

Šok prožil Ind, který pochoval manželku zemřelou na covid, žena se mu ale několik dní po pohřbu objevila živá doma. Vysvětlení je prosté - v nemocnici, kde se žena léčila, zaměstnanci popletli dokumentaci, pacientku omylem označili za zesnulou a kvůli koronaviru rodině nedoporučili prohlédnout si tělo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Smutnou zprávu o úmrtí 70leté Muktyaly Girijammaové se její blízcí dozvěděli v polovině května, uvádí s odvoláním na místní média server The Sun. Seniorka měla podlehnout komplikacím spojeným s covidem-19.

Žena o několik dní dříve nastoupila do nemocnice kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu. Když ji tam přišel zkontrolovat manžel Gaddayya, nemohl ji najít. Nejdříve mu personál oznámil, že pravděpodobně leží na jiném oddělení, pak mu ale lékař, který zrovna sloužil, řekl, že jeho manželka zemřela a její tělo je v márnici.

Nemocnice následně mrtvolu vydala rodině, ovšem doporučila neotevírat kvůli koronaviru vak, v němž bylo tělo, píše server LadBible.

Gaddayya se s domnělým manželčiným tělem vrátil do vesnice, kde blízcí provedli poslední pomazání.

O pár dní později zemřel muži na covid také syn. Ind, zlomený zdrcujícími zprávami, uspořádal pro oba své milované na konci května pohřeb.

O několik dní později se ale Muktyala objevila doma. A byla poměrně rozladěná, že ji manžel nevyzvedl v nemocnici a ona tak musela jet taxíkem.

Nemocnice se nevyjádřila

„Jelikož jsme neověřili v nemocnici tělo, vzali jsme ho domů a provedli poslední pomazání,“ vysvětlil Gaddayyaův synovec Nagu. „A teď vůbec nevíme, koho jsme pohřbili,“ doplnil s tím, že teta v nemocnici skutečně ležela na jiném oddělení.

„Lékař, který měl službu, nás mylně informoval o tom, že podlehla koronaviru,“ řekl Nagu místním médiím.

Nemocnice nacházející se v oblasti Christianpet ve státě Andhrapradéš se k případu zatím nevyjádřila a stále ani neidentifikovala osobu, jejíž mrtvolu rodině omylem vydala.

„Nemohl jsem tělo identifikovat, protože bylo zabalené. Úřady by ovšem měly proti nemocnici podniknout nějaké kroky,“ okomentoval Gaddayya chaotický chod nemocnice.

Nevěsta zemřela během svatby u oltáře, ženicha si rovnou vzala její sestra

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám