Hlavní obsah

Nevěsta zemřela během svatby u oltáře, ženicha si rovnou vzala její sestra

Svatby jsou v drtivé většině považovány za radostnou událost, jednu v Indii ale narušila tragédie. Nevěsta přímo u oltáře dostala infarkt a přivolaný lékař už jí nedokázal pomoct. Rodina zesnulé ženy se i tak rozhodla v obřadu pokračovat, když zemřelou nevěstu nahradila její sestra.

Foto: Profimedia.cz

Indická svatba (ilustrační foto)

Článek

Hinduistický obřad se konal ve městě Etawah na západě Indie. Nevěsta, kterou agentura IANS označila pouze jako Surbhi, přímo před oltářem dostala infarkt, a ještě během svatby byla prohlášena za mrtvou.

Vzhledem k tomu, že celý obřad byl už v plném proudu, učinila rodina nevěsty velmi složité rozhodnutí. Původní nevěstu nahradila její mladší sestra Nisha. Zatímco tělo její zesnulé sestry čekalo ve vedlejší místnosti na zpopelnění, svatba pokračovala dál.

„Je těžké tomu uvěřit, ale obě rodiny se na takové variantě shodly. Maminka to nesla velmi těžce, plánovala pro svoji nejstarší dceru velkou budoucnost. Nakonec ale velmi emotivně vyzvala, aby obřad pokračoval,” uvedl bratr zesnulé ženy.

Nevěsta v Izraeli dostala u oltáře infarkt

Koktejl

Rozhodnutí ve svatbě pokračovat i přes tragickou událost lze vysvětlit několika způsoby. Tím hlavním je zřejmě očekávané věno, ale roli mohlo sehrát i jakési veřejné pohoršení v případě, že by se ženich ze svatby vrátil bez nevěsty. „Ať naše sestra odpočívá v pokoji,” dodal po svatbě její zdrcený bratr.

„Nikdy jsem se nesetkal s takovým mixem emocí. Na jednu stranu obrovský smutek ze smrti Surbhi a na druhé straně radost z novomanželů. Bylo to pro obě rodiny velice těžké rozhodnutí,” konstatoval strýc nevěsty.

Reklama

Výběr článků

Načítám