Hlavní obsah

I po rozvodu zůstane Jeff Bezos nejbohatším člověkem na světě

MacKenzie Bezosová oznámila ve čtvrtek na svém twitterovém účtu, jak bude vypadat majetkové vyrovnání se zakladatelem Amazonu Jeffem Bezosem při rozvodu. Bezosovi zůstane 75 procent společnosti, a vydrží tak v čele žebříčku nejbohatších lidí planety. MacKenzie se se čtvrtinovým podílem stane čtvrtou nejbohatší ženou.

Foto: Profimedia.cz

Jeff Bezos a MacKenzie Bezosová

Článek

MacKenzie Bezosová ve svých tweetech rovněž uvedla, že manželovi přenechá i hlasovací práva nad svým podílem ve firmě a vzdá se i veškerých svých zájmů v deníku The Washington Post a ve vesmírné společnosti Blue Origin, za nimiž stojí také její exmanžel.

„Jsem vděčná, že jsme s Jeffem zvládli proces ukončení manželství. Těším se na naši další životní etapu jako rodiče a přátelé,“ uvedla MacKenzie Bezosová.

Bezos uvedl, že je vděčný všem svým přátelům a rodině, kteří pár podporovali. „A MacKenzie ze všeho nejvíc. Jsem vděčný za její podporu a laskavost,“ dodal. Manželství Bezosových trvalo 25 let a MacKenzie Bezosová hrála v budování amerického internetového obchodu, s jehož pomocí zbohatli, podle slov samotného Bezose důležitou roli. Před rozvodem Bezosovi v Amazonu vlastnili 16procentní podíl o hodnotě více než 140 miliard dolarů (tři biliony korun).

Čtyři procenta akcií Amazonu, která odpovídají 25 procentům z podílu páru, učiní z MacKenzie Bezosové po rozvodu podle zpravodajského serveru BBC čtvrtou nejbohatší ženu světa. Její majetek bude činit 36 miliard dolarů, majetek exmanžela pak 107 miliard dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám