Hlavní obsah

Nejbohatší muž světa Jeff Bezos se rozvádí

Novinky, tcs

Miliardář Jeff Bezos, jehož jmění je dle agentury Bloomberg odhadováno na 137 miliard dolarů (zhruba 3 biliony korun), se rozvádí. S 48letou MacKenzie Bezosovou byli svoji 25 let. Zakladatel společnosti Amazon to ve středu oznámil na svém twitterovém účtu.

Foto: Profimedia.cz

Jeff a MacKenzie Bezosovi na snímku z roku 2018.

Článek

Na twitterovém účtu Jeffa Bezose se ve středu objevilo společné prohlášení manželů. „Rozhodli jsme se rozvést a pokračovat dál v našich životech jako přátelé,“ stojí ve zprávě.

Manželé dále prohlásili, že jsou nesmírně vděční za to, že potkali jeden druhého a kdyby věděli, že manželství po 25 letech skončí, šli by do toho stejně.

Jeff Bezos si o šest let mladší spisovatelku vzal v roce 1993, v ten samý rok, co se rozhodl založit internetové knihkupectví, které se později stalo jedním z největších celosvětových internetových obchodů. Mají spolu čtyři děti a společně založili několik charitativních fondů.

Bezos byl v roce 2018 vyhlášen nejbohatším člověkem světa, když z první příčky po dlouhých letech sesadil Billa Gatese. Ve firmě Amazon totiž stále vlastní 17 procent akcií a rapidní nárůst hodnoty firmy ho katapultoval do čela žebříčku boháčů.

Reklama

Výběr článků

Načítám