Hlavní obsah

Horská dráha vysoká jako mrakodrap otestuje žaludek

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok začne ve floridském Orlandu výstavba zábavního komplexu, jehož součástí bude i téměř 175 metrů vysoká horská dráha, pojmenovaná příhodně Mrakodrap. Kromě toho, že bude nejvyšší na světě, slibují její tvůrci i nejsilnější adrenalinový zážitek.

BEZ KOMENTÁŘE: Animace jízdy na nejvyšší horské dráze světa

 
Článek

Společnost US Thrill Rides, jež za extrémní atrakcí stojí, zatím zveřejnila jen počítačovou animaci z průjezdu drahou. I z ní je ale jasné, že se bude jednat o zážitek, který úplně každý neustojí, protože horská dráha je plná spirál, smyček a prudkých klesání, to vše v rychlostech až 105 kilometrů za hodinu.

„Mrakodrap vezme pasažéry výš než kdy předtím a nabídne jim jedno vzrušení za druhým – během této čtyřminutové jízdy totiž nebude žádný čas na odpočinek,“ uvedl pro server listu Orlando Sentinel zakladatel společnosti US Thrill Rides Bill Kitchen.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kdo se na dráhu neodváží, nemusí si zoufat. Na vrcholu věže, okolo níž se povinou koleje, totiž bude stát vyhlídka, která nabídne jedinečný výhled na Orlando. Hned vedle dráhy pak bude stát o něco klidnější atrakce – 128 metrů vysoké ruské kolo.

Horská dráha bude součástí nového zábavního komplexu Skyplex za v přepočtu 4,5 miliardy korun. Otevřen by měl být v roce 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám