Hlavní obsah

Honičku jako z akčního filmu natáčeli z vrtulníku, prchající vystřídal tři auta

Novinky, vps

Automobilová honička jako vystřižená z akčního filmu se odehrála ve středu v americkém Denveru. Prchající muž tam ukradl tři auta, v jednom případě do jednoho dokonce narazil přímo při jízdě a řidičku násilím vytáhl ven. Jeho snažení však bylo marné – policie ho nakonec dostihla, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj v kradeném autě odstartoval divokou policejní honičkuVideo: Reuters

 
Článek

Osmadvacetiletý Ryan Stone nejprve ukradl na benzínové pumpě červené SUV i se čtyřletým chlapcem uvnitř. Při jízdě městem místy dosahoval rychlosti až 130 km/h, chlapci se však nic nestalo. Po půl hodině zastavil u krajnice a odcizil jiné vozidlo, jehož dvoučlennou posádku donutil vystoupit.

V tu chvíli už ho zachytila kamera policejního vrtulníku. S vozem zlaté barvy jel i v protisměru, po chvíli pak začal narážet do stříbrného lexusu. Jeho řidička zastavila, načež ji Stone násilím vytáhl z vozu. Žena se ho snažila zastavit, ale marně.

Autem zranil policistu

Stone pokračoval ve zběsilé jízdě, při pokusu projet křižovatku ale tvrdě narazil do jiného automobilu a byl nucen vydat se po svých. Tím byl jeho osud definitivně zpečetěn. Policisté, kteří ho dlouhou dobu pronásledovali, ho rychle dostihli a zadrželi.

„Věděli jsme, co máme dělat. Zastavili jsme dopravu na mostech, aby mohl projet. Snažili jsme se hlavně zachránit to dítě. To bylo to hlavní,“ vysvětloval šerif David Weaver, proč policie při honičce nezasáhla razantněji.

Stone při honičce vážně zranil jednoho policistu, když ho srazil autem. Kromě obvinění z krádeže auta tak na něj čeká i pokus o vraždu policisty. Vzhledem k jeho několika předchozím proviněním proti zákonu ho proto pravděpodobně čeká trest odnětí svobody ve výši několika desítek let.

Reklama

Výběr článků

Načítám