Hlavní obsah

Holčičce tlouklo srdce mimo tělo, měla ho na břiše

Novinky, vps
Odessa

Když se před pěti týdny narodila v texaské Odesse holčička jménem Audrina, lékaři jí nedávali téměř žádné šance na přežití. Kvůli vzácné vadě totiž měla srdce z velké části mimo tělo. Malá Audrina ale překonala veškerá očekávání. Po šestihodinové operaci, při které jí tým chirurgů přemístil srdce na správné místo, se holčičce daří dobře.

BEZ KOMENTÁŘE: Lékaři operovali holčičku, která se narodila se srdcem částečně mimo těloVideo: Texas Children's Hospital

 
Článek

Lékaři diagnostikovali Ectopii cordis, což je označení pro vrozenou úchylku polohy srdce, již během těhotenství Audriiny matky. Podle lékařů z nemocnice, ve které se holčička narodila, postihuje tato vada osm dětí z miliónu, přičemž 90 procent z nich se narodí mrtvých nebo zemře během prvních několika dní po porodu.

Její matka ale na pravděpodobnost nedala a rozhodla se, že dítě přivede na svět. Lékaři se proto připravili na komplikovaný císařský řez a poté při náročné operaci přemístili srdce do hrudníku, ve kterém předtím vytvořili místo.

Audrina se ze zákroku úspěšně zotavila, v budoucnu jí ale ještě čeká další operace. Lékaři jí musí na ochranu srdce vytvořit hrudní kost z jednoho z jejích žeber.

„Musela jsem doufat, že to zvládne. A ona se dostala tak daleko. Je to moje dítě a nikdy bych se jí nevzdala,“ řekla matka Ashley Cardenasová televizní stanici KHOU 11.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám