Hlavní obsah

Hledali chybějící vánoční žárovku, vdechlo ji jejich čtrnáctiměsíční dítě

Když nejmenovaná rodina z francouzského Marseille zdobila vánoční stromeček, zjistila, že jí chybí jedna z žárovek. Manželský pár nakonec s překvapením zjistil, že ji vdechla jejich čtrnáctiměsíční dcera, kterou sužovaly dýchací potíže, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle rodičů začala čtrnáctiměsíční holčička z ničeho nic silně kašlat a sípat, a tak ji rodiče odvezli do nemocnice. Lékaři měli podle příznaků podezření na astma, a tak jí předepsali příslušné léky.

Ty však nepomohly, a tak byla o tři týdny později podrobena rentgenovému vyšetření. Snímky plic ukázaly, že se v jedné z nich nachází cizí těleso.

Nakonec vyšlo najevo, že je jím právě hledaná žárovka z vánočního osvětlení, kterou se lékařům následně pomocí bronchoskopu podařilo odstranit.

Podle posledních zpráv je dítě v pořádku, francouzští lékaři však tvrdí, že by výrobci takových žárovek měli přehodnotit jejich tvar.

Upozornili na dřívější případy, kdy hned několik dětí vdechlo plastové vánoční mašle a některé z dětí následkům podlehly. Americká firma vyrábějící tyto vánoční dekorace pak musela změnit jejich design.

Reklama

Výběr článků

Načítám