Hlavní obsah

Hasiči mu zachránili dům a vypili mléko

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v těžkých chvílích se najde čas pro trochu humoru. Přesvědčit se o tom mohl majitel domu v Austrálii, kterou v současnosti zachvátily požáry. Tamní hasiči budovu zachránili a ještě zanechali šťastnému majiteli vtipný dopis.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Austrálie bojuje s extrémními lesními požáryVideo: Reuters

 
Článek

„Bylo nám potěšením zachránit váš dům. Omlouváme se, že jsme nedokázali zachránit okolní přístřešky. PS: Dlužíme vám trochu mléka,“ dopis s tímto textem našel na lavici v kuchyni Australan Paul Sekfy, když se o víkendu vrátil domů.

Východ Austrálie se potýká s rozsáhlými požáry buše. V některých oblastech je poprvé vyhlášen nejvyšší stupeň nebezpečí, kdy jde o katastrofální požár. Z 85 požárů v Novém Jižním Walesu jich stále není pod kontrolou 46. Požáry si zatím vyžádaly tři oběti a zničily 150 nemovitostí. S ohněm bojuje na frontě dlouhé 1000 km 3000 hasičů.

Katastrofické požáry v Austrálii způsobily škody za 660 milionů a stále nejsou pod kontrolou

Svět

Jak je vidět, i přes těžkou situaci hasiči neztrácejí smysl pro humor. Svědčí o tom právě poznámka, kterou zanechali na lavici kuchyně Paula Sekfyho.

Na sociálních sítích se našel autor dopisu

Ten list od hasičů obratem sdílel na sociálních sítích s tím, že je to nejkrásnější dopis, jaký obdržel od rána po své svatbě.

„Jsem rád, že k vám můj dopis dorazil celý,“ napsal ve facebookovém komentáři zasahující hasič Kale Hardie-Porter, který se k autorství dopisu přihlásil.

Austrálie bojuje s požáry, tři mrtví a desítky zraněných

Svět

„Dávali jsme si ve vašem domě krátký oddych a objevili jsme ledničku,“ dovysvětlil hasič, jak došlo k tomu, že se čtyřčlenná skupina hasičů pustila do mléka Paula Sekfyho, a omlouval se za svůj rukopis s tím, že poznámku psal za tmy.

„Jsme rádi, že se nám podařilo udělat alespoň něco dobrého za tak strašných podmínek,“ uzavřel Kale Hardie-Porter.

Foto: Darren Pateman, ČTK/AP

Zásah u požáru u silnice Old Bar v Novém Jižním Walesu

Dům je stále neobyvatelný a situace je kritická

Přestože byl dům Paula Sekfyho zachráněn, na růžích ustláno jeho majitel nemá, budova je totiž v tuto chvíli v neobyvatelném stavu. „Nefunguje mi elektřina, voda, všechno je od prachu a kouře,“ popsal svou situaci.

Požáry se dosud nepodařilo zvládnout. V Novém Jižním Walesu je zavřeno 150 škol a to nejhorší má teprve přijít, protože teploty ovzduší mají stoupnout na 37 stupňů Celsia a může se také změnit směr větru.

Reklama

Výběr článků

Načítám