Hlavní obsah

Harry s Meghan se nevzali tři dny předem, jak vyznělo ze slavného rozhovoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhovor Meghan a prince Harryho s Oprah Winfreyovou byl nabitý třaskavými prohlášeními. Vévodkyně například tvrdila, že skutečnou svatbu měli s Harrym tři dny před ceremoniálem, který sledoval celý svět. Svatební certifikát ale ukazuje, že Meghanino tvrzení není pravdivé.

Foto: Profimedia.cz

Svatba prince Harryho a vévodkyně Meghan v roce 2018.

Článek

Slova o tom, že se princ Harry a vévodkyně Meghan vzali o pár dní dříve, než celý svět tušil, vyzněla v kontextu jiných informací, které byly řečeny, nepříliš důležitě.

„Nikdo to neví, ale zavolali jsme arcibiskupovi a řekli jsme: ‚Podívejte, ta věc je divadlo pro svět.‘ Takže manželské sliby, které máme zarámované na zdi, byly proneseny jen mezi námi dvěma v našem domě jen za přítomnosti arcibiskupa z Canterbury,“ uvedla o svatbě Meghan.

Vévodkyně vyvolala dojem, že se pár vzal tajně dřív, než si zbytek světa myslel. Oddací list, který se podařilo získat britskému bulvárnímu deníku The Sun, však hovoří jinak. Je na něm uvedeno datum oficiální svatby, tedy 19. květen 2018.

To potvrdil i Stephen Borton, bývalý vedoucí kanceláře arcibiskupa z Canterbury. Pro svatbu, která se nekoná na k tomu určených místech, je totiž zapotřebí udělení výjimky. A ta byla udělena pouze pro datum a místo oficiálního obřadu.

„Nevzali se o tři dny dřív, pouze před arcibiskupem z Canterbury. Myslím si, že si prostě jen vyměnili sliby, které si sami napsali, což je dnes módní, a vyřkli je před arcibiskupem. Nebo, a to spíš, to byla prostě a jednoduše zkouška,“ uvedl Borton. Sám arcibiskup celou věc nechce jakkoliv komentovat.

Chtěla jsem se zabít. V královské rodině se báli o barvu kůže dítěte, uvedla Meghan

Koktejl

Celá záležitost má spíše okrajový charakter, dobře ale může poukazovat na nepochopení mezi Meghan s Harrym a královským (potažmo církevním) byrokratickým aparátem.

Meghan totiž v rozhovoru nikdy výslovně nezmínila, že by se jednalo o oficiální svatbu. Z jejích odpovědí vyplývá pouze to, že menší obřad ve třech lidech byl pro ni i Harryho mnohem opravdovější než obrovský slavnostní ceremoniál, který sledoval celý svět.

Reklama

Výběr článků

Načítám