Hlavní obsah

Gorily dostaly sněhuláka, Richard mu hned urazil hlavu

Právo, kas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Snadnou trefou se stal pro gorily v pražské zoo sněhulák, kterého ve středu do jejich pavilonu dali pracovníci zahrady. Dlouho se u nich neohřál. Odvážný samec Richard se na sněhuláka hned vrhl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gorilí samec Richard se dlouho s novým objektem nepáral.

Článek

Nejdřív zmizelo jablko, které sněhulák měl, zanedlouho ho obral Richard i o nos, oči a knoflíky ze sušených švestek. Poté si spokojený samec přivlastnil rovnou celou hlavu. Sněhuláka si Richard celou dobu dobře hlídal, ostatní gorily tak měly smůlu. Nakonec se však dostalo i na ně.

„Gorily teď nechodí ven. Mají zamrzlý vodní příkop, takže by mohly utéct nebo se propadnou. Chtěli jsme jim proto dopřát nějaké rozptýlení,“ řekl ředitel zoo v Troji Miroslav Bobek k překvapení, které zaměstnanci zahrady pro gorily připravili.

Sněhovou nadílku si podle jeho slov obyvatelé zoo užívají. Návštěvníci však méně. Těch s přívaly sněhu ubylo. „Je jich méně, ale zahrada se sněhem nemá problémy. Cesty jsou protažené a vše funguje,“ dodal Bobek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám