Hlavní obsah

Fotograf zachytil pomíjivou krásu mrznoucích bublin

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen co se vyfouknutá bublina usadí na listu, začne na ní led vykreslovat fantastické obrazce. Trvá to jen několik desítek sekund, než bublina praskne, ale výsledek stojí za to. Postupné mrznutí mýdlové bubliny zachytil fotograf z Ohia Carey Sherill.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mráz ozdobil mýdlovou bublinuVideo: Reuters

 
Článek

Fotograf bydlící v hlavním městě státu Ohio Columbusu se živí zachycováním přírodních krás. Ve středu 27. prosince ráno využil chladného počasí a natočil a vyfotil, jak se chovají bubliny, když začnou mrznout.

Díky tomu, že venku byl šestnáctistupňový mráz, bubliny dokázaly zmrznout už za méně než minutu. Aby však dokázaly tenké mýdlové vrstvy mezi sebou udržet mrznoucí vodu, musel Sherill svou směs na dělání bublin trochu vylepšit.

„Kukuřičný sirup udělal bubliny silnější,“ svěřil se fotograf agentuře Reuters. Do směsi navíc ještě přidal trochu cukru, díky jehož krystalům led vytvořil jasné a velké obrazce.

Pokud byste si chtěli mrznoucí bubliny sami vytvořit, Sherill přidal i přesný recept na bublinovou směs: 200 ml vody, 35 ml jaru, 35 ml kukuřičného sirupu a 2 kávové lžičky krystalového cukru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám