Hlavní obsah

Florida čelí invazi obřích plžů, dorůstají do délky až čtvrt metru

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Zatímco v našich zahradách řádí slimáci, lidé v části jižní Floridy ve Spojených státech čelí invazi obřích hlemýžďů z Afriky. Takzvaná oblovka obrovská může dorůst velikosti 15-25 centimetrů. Tito plži ohrožují domy, zahrady, ale i lidi.

Článek

Přímo v Miami a jejím blízkém okolí se nápadně zvětšila populace obřích hlemýžďů. Noha těchto tvorů, kteří pocházejí z Afriky, může dosáhnout délky až čtvrt metru. Zejména díky své velikosti mohou bez problémů ožírat omítku z domů a všude za sebou nechávají spoušť.

Foto: Profimedia.cz

Oblovka obrovská z Afriky může dorůst velikosti až 25 centimetrů

Lidem však mohou způsobit škody nejen na majetku, ale i na jejich zdraví. Tento druh hlemýžďů totiž může přenášet některé druhy smrtelných červů.

„Červi parazitují uvnitř lidského těla a obvykle končí v mozku. Způsobují ošklivou formu meningitidy, která je zatím bohužel neléčitelná,“ řekl televizi KGW epidemiolog Vincent Conte.

Federální a státní úřady, které mají na starost přírodu, se nyní snaží přijít na nejefektivnější způsob hubení oblovek, uvedla televize KGW.

Reklama

Výběr článků

Načítám