Hlavní obsah

Filip Blažek se rozhodl skoncovat s romantickými hrdiny

Díky svému zjevu hrál Filip Blažek (35) dříve role princů, třeba v Nesmrtelné tetě nebo v pohádce O perlové panně. Když se poprvé oženil s hereckou kolegyní Lucií Benešovou (současnou ženou Tomáše Matonohy), se kterou má syna Luciána, rozhodl se s romantickými hrdiny skoncovat.

Článek

Nechal si ostříhat dlouhé zlaté zvlněné vlasy, chodí do posilovny a stal se z něj drsňák. S původní ženou se rozvedl a teď žije s Makedonkou Jolanou, se kterou má holčičku Johanku.

"Vzal jsem si obě děti na starosti a místo abych si odpočinul, jsem s nim jel na hory. A protože jsem s nimi byl po dlouhé době, tak mě děti přímo ztrhaly," přiznává Korzu Filip Blažek, který v poslední době vystupoval i v několika televizních seriálech - Poslední sezóně, Letišti či Velmi křehkých vztazích.

"Zkrátka jsem si teď hrál chvíli na tatínka. A jen doufám, že to bude častěji. Děti jsou velice milé - klukovi bude dvanáct, holčičce čtyři. Ale starat se o ně je náročné," uznává herec.

I když to nechce veřejně přiznat, Filipa Blažka mrzí, že si svou postavu detektiva ve Velmi křehkých vztazích nechal zastřelit, protože dal přednost natáčení seriálu První oddělení, ve kterém také hraje muže zákona. "Je to soukromý projekt, zatím bylo natáčení zastaveno, a tak vůbec nevím, jak to bude s tímto seriálem dál," říká herec.

Filip Blažek čeká na Thálii

Blažek je úspěšný i na divadelních prknech. Hraje Jacka Rozparovače v Kalichu, je k vidění i ve Vinohradském divadle ve slavné hře Obchodník s deštěm a v Divadle Antonína Dvořáka v Příbrami ztvárňuje McMurphyho v dalším výjimečném divadelním titulu - Přelet nad kukaččím hnízdem.

Právě díky této roli je nominován za mimořádný jevištní výkon v kategorii činohra na Cenu Thálie 2008. "Nominace mě moc těší. Je to poprvé, kdy bych mohl být oficiálně oceněn za nějakou divadelní roli," doufá Blažek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám