Hlavní obsah

Falešný student medicíny ve Francii pracoval v nemocnici, teď spadla klec

Francouzští kriminalisté zahájili trestní řízení s devatenáctiletým mladíkem, který opakovaně předstíral, že je studentem medicíny, a chodil na stáže do nemocnic. Od začátku března byl dokonce zaměstnaný v domově s pečovatelskou službou v departementu Seine- Maritime.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie mladíka vyšetřuje pro podezření z „nelegální lékařské praxe, neoprávněného používání statusu studenta medicíny, nelegitimního přístupu k lékařským informacím a ohrožení druhých”. Ve vyšetřovací vazbě falešný medik podstoupil psychiatrické vyšetření a byla mu doporučena léčba.

Mladík zfalšoval studentský průkaz, s jehož pomocí se přihlásil na online přednášky. Na nich se seznámil s pravými mediky, dostal se do jejich facebookové skupiny a nabízel, že za některé z nich vezme služby, které se jim nehodí. Od června 2020 do března 2021 odsloužil několik směn jako pomocná zdravotnická síla v pařížských veřejných nemocnicích nebo na operačním sále.

Německý lékař vyvinul vlastní vakcínu proti covidu. Očkoval už stovku dobrovolníků

Koronavirus

Neoprávněně působil také v psychiatrické léčebně, kde pacientům podával chybné informace a předepisoval jim léky prostřednictvím aplikace, kterou odcizil lékařům.

Falešného medika objevila a nahlásila jedna pařížská nemocnice, trestní oznámení na něj podala i fakulta medicíny, ke které se neoprávněně hlásil.

Jedním z důvodů, proč mladíkovi jeho jednání procházelo, je epidemie covidu-19. Vysokoškolské přednášky jsou kvůli ní online a studenti do školy prakticky nedocházejí. Působí naopak v nemocnicích, které jsou již několik týdnů na pokraji zhroucení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám