Hlavní obsah

Extravagantní vousáči soutěžili v Rakousku

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Leogang

Rakouské městečko Leogang o víkendu žilo kláním o nejimpozantnější evropský knír a plnovous. Pánové s pečlivě upravenými vousy soutěžili například v kategoriích „přírodní růst“ či „freestyle“ a že se podobných nadšenců najde stále dost dokazovala i účast, která čítala na 150 mužů s bujným porostem na obličeji.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Franz Mitterhauser z Rakouska, Juergen Burghart z Německa a Herve Diebholt z Francie.

Článek

Evropský šampionát přilákal do krásného prostředí rakouských Alp soutěžící z osmi zemí. Ti byli hodnoceni odbornou porotou v sedmnácti kategoriích. Vše probíhalo v poklidu až na menší poprask, který způsobil prohrávající italský tým, když prohlašoval, že jejich země tento „sport“ v 70. letech minulého století vynalezla, a proto nyní odmítají uznat nově nastavená pravidla.

„Pánové s bradkou a výrazným knírem působí velice mužně a takové hašteření je přece nevhodné,“ uvedl jeden z porotců, který byl incidentem nepříjemně překvapen.

Foto: Profimedia.cz

Odborná porota hodnotí jednoho ze soutěžících.

Foto: Profimedia.cz

Šampionát

Foto: Profimedia.cz

Porota neměla vůbec snadnou práci.

Ačkoli by se mohlo zdát, že normálního muže s vysoušečem vlasů nelze jen tak potkat, tady se pánové věnovali přípravě svých knírů a bradek i několik desítek minut. Aby dosáhli kýženého efektu, vousy si tužili, fénovali, česali i zpevňovali lakem na vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Nechyběla důkladná příprava.

Foto: Profimedia.cz

Nakonec ještě lak, aby vše drželo jak má.

Reklama

Výběr článků

Načítám