Hlavní obsah

Dvanáctiletého génia přijali na dvě vysoké školy

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mu teprve 12 let, ale už má starosti, jež by ho normálně čekaly až o hezkých pár let později. Řeč je o Tanishqovi Abrahamovi z kalifornského Sacramenta, který se teď rozhoduje, na jakou vysokou školu od nového ročníku nastoupí.

Foto: Profimedia.cz

Tanishq Abraham na snímku z roku 2011

Článek

Tanishqův úspěch není až tak velkým překvapením. Už od svých čtyř let je totiž ve sdružení Mensa a v sedmi začal studovat na community college (obdoba českých vyšších odborných škol), kterou loni ukončil ziskem tří titulů.

Přijetí se dočkal od středisek Kalifornské univerzity v Santa Cruz a Davisu, informoval v sobotu web NBC News. Zatím ale neví, na jakou ze škol nastoupí. Davis je sice blízko jeho domova, v Santa Cruz by ale dostal lepší stipendium. Studijní obor už ale má vybraný – chce se věnovat biomedicínské inženýrství a jednou se stát lékařem.

„Jsem nadšený, dlouho jsem na to čekal,“ řekl Tanishq. „Myslím, že doktorem medicíny se stanu až mi bude 18,“ dodal.

S věkovým rozdílem si hlavu neláme, má s ním ostatně zkušenosti z předchozí školy.

„Napřed jsou lidé trochu zmatení. Ale jakmile si na mě zvyknou, tak ke mně přistupují stejně jako k ostatním,“ řekl chlapec, který ve volném čase rád hraje videohry se svou o dva roky mladší sestrou. Ta je také výjimečně nadaná, na rozdíl od svého bratra se však zaměřuje na oblast umění.

Tanishq se svým otcem.

S chlapcovým velkým skokem vpřed si nelámou hlavu ani jeho rodiče, kteří rozpoznali talent u obou svých dětí již v nízkém věku a patřičně ho rozvíjeli.

„Je jedinečný tím, že dokáže komunikovat s lidmi různého věku. Když je se svými vrstevníky, je to spíš společenská záležitost. Když je se staršími lidmi, je to víc intelektuální,“ potvrdil chlapcův otec Bijou Abraham, že o svého syna nemá obavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám