Hlavní obsah

Dva muži zachránili z průrvy tři psy před smrtí žízní a hlady

Novinky, Matěj Pálka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvířecí oddanost a lidská obětavost nezná mezí. Důkazem toho budiž situace, která se odehrála na Filipínách a vyvrcholila v pátek 16. října. Když se dva kamarádi dozvěděli o tom, že v betonové prasklině uvázli tři psi, nerozmýšleli se a pustili se do záchrany.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Filipínách zachránili tři psy, kteří uvízli v jáměVideo: AP

 
Článek

Boggs Goli Raymuno zvířata miluje, a to natolik, že neváhal zameškat dva dny v práci a cestovat 20 kilometrů daleko, aby zachránil tři psy uvězněné v puklině v betonu. Pomohl mu jeho kamarád.

Vozíčkář se vrhl do vody, aby pomohl zachránit tonoucího

Koktejl

Zvířata uvízla v betonové puklině ve městě Parañaque, které patří do metropolitní oblasti Manily. Nejprve se Boggs spolu s kamarádem postarali o to, aby k uvězněným a dehydratovaným zvířatům dopravili nějakou potravu a vodu.

Zachránili je pomocí lana

„Nemohli jsme jen tak rozvrtat ulici, abychom je odtamtud dostali, protože na to je potřeba zvláštních povolení. A čas hrál proti nám,“ vysvětloval Boggs pro agenturu AP.

Vyhledávač ztracených psů vytvořila studentka v Brně

Domácí

A tak druhý den vzali s kamarádem lano, pomocí kladiva puklinu trochu zvětšili a Boggs se spustil za uvězněnými psy. Postupně je jednoho po druhém pomocí lana vytáhli. Zvířata byla dehydratovaná a vyhladovělá, ale jinak neutrpěla žádná zranění.

„Možná zabloudili ve stokách, a tak se dostali do pukliny v silnici. Kdybychom nezaslechli jejich štěkání, možná by umřeli hlady,“ byl spokojený úspěšný zachránce. Všichni tři psi byli předáni místnímu útulku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám