Hlavní obsah

Dům z 18. století se vydal na 80 kilometrů dlouhou plavbu

Novinky, tcs

Starý dům v americkém Marylandu stál na svém místě více než 250 let. Historickou stavbu, která doposud chátrala, se rozhodl zakoupit Christian Neeley a zrekonstruovat ho pro své rodiče. Ti se však nebudou muset stěhovat. Neeley nechal po vodě přestěhovat celý dům za nimi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Marylandu stěhovali historický dům, vcelku ho táhli po voděVideo: WBOC, WMDT, AP

 
Článek

Stěhování starého cihlového domu s šesti ložnicemi začalo už počátkem září, kdy bylo potřeba dům dostat do přístavu v Eastonu. Kvůli tomu bylo uzavřeno několik silnic, sídlo se do přístavu dostalo bez problémů.

V úterý byl dvoupatrový dům naložen na nákladní člun a remorkér s ním vyrazil na 80 kilometrů vzdálenou cestu do Queenstownu. Vzdálenost po souši mezi dvěma městy je podstatně kratší, zhruba 32 kilometrů, cesta po vodě je však pro dům šetrnější.

Sídlo jménem Galloway dostali v roce 1764 novomanželé William Nichols a Henrietta Chamberlainová. V domě se narodili jejich čtyři děti a oba manželé zde v roce 1778 také zemřeli. V poslední době byl dům neobývaný a hrozila mu zkáza.

Historickou perličkou pak je, že jedna z dcer Nicholsových se provdala za jistého Edwarda deCourseyho, jehož rodina vlastnila pozemek, který nyní patří Neeleymu a na kterém bude dům stát. Sídlo bude stát zhruba 150 metrů od místa, kde je dcera Nicholsových pohřbena.

Reklama

Výběr článků

Načítám