Hlavní obsah

Drony nabídly unikátní pohled na vrak ztroskotané Concordie

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská skupina nadšenců natočila pomocí malých bezpilotních letounů záběry, které odhalují postup prací na vyproštění vraku ztroskotané výletní lodi Costa Concordia. Drony tak pořídily detailní záběry z místa, na němž při tragické nehodě přišlo o život 32 lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Zcela nové video potopené lodi Costa Concordia zblízka

 
Článek

Skupina, která si říká Team Black Sheep, se zabývá natáčením a focením pomocí malých bezpilotních zařízení. U vraku lodi natáčeli i přesto, že pořizování obrazového materiálu bez příslušného povolení je tam zakázáno. Tým ve vyjádření uvedl, že nesouhlasí s cenzurou, a proto se rozhodl, že bude tato pravidla ignorovat.

Server listu Daily Mail napsal, že podle některých zpráv byli zodpovědní členové skupiny posléze kvůli natáčení zatčeni. O záběry ale nepřišli. Objevily se i otázky, proč natáčet v místě takto nešťastné události, ale tým se to snažil obhájit v komentáři ve videu.

„Toto video bylo natočeno na místě tragické nehody. Naším záměrem není získat pozornost na úkor těch, kteří přišli o své milované. Video má ukázat přednosti bezpilotních zařízení. Naším cílem je ukázat uvězněnou loď doposud neviděným způsobem. Naše myšlenky a modlitby jsou s těmi, kteří tehdy přišli o život. Doufáme v co nejrychlejší odstranění (vraku), aby mohla být znovu odhalena krása ostrova Giglio,“ napsala skupina.

Výletní loď Costa Concordia ztroskotala na mělčině u italského ostrova Giglio 13. ledna 2012. Přes čtyři tisíce lidí na palubě muselo být evakuováno, 32 osob zemřelo. Vyprošťování vraku stále probíhá. Cílem je loď narovnat a odtáhnout. Poté bude pravděpodobně sešrotována.

Před pár dny vynesl soud první rozsudky nad pěti členy posádky lodi Costa Concordia, kteří byli odsouzeni za mnohonásobné zabití z nedbalosti. Soud s kapitánem Franceskem Schettinem probíhá zvlášť. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám