Hlavní obsah

Dramatické chvíle na palubě. Cestující během turbulencí vyděšeně křičeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestující na palubě letadla společnosti Garuda Indonesia zažili dramatické chvíle poté, co strojem otřásly silné turbulence. Pilot musel přerušit přistávací manévr a provedl okruh nad letištěm ve městě Palu na ostrově Sulawesi.

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé při turbulencích řvali v letadle strachemVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Pro zkušenější cestovatele na palubě se možná 29. května nejednalo o extrémní zážitek, většina cestujících však strávila přibližně 30 minut ve strachu o život, což je zřejmé ze zoufalého křiku, který zachytila jedna z cestujících na video, jež později zveřejnila agentura AP.

„Nepodařilo se nám přistát, už jsme byli skoro na zemi, ale opět jsme se vznesli do vzduchu. Lidi byli vyděšení, děti plakaly a věřící se modlili,” popsala atmosféru na palubě cestující Kartika.

Kapitán airbusu usnul nad Marseille, do vzduchu musely stíhačky

Evropa

Po půl hodině se pilotovi podařilo bezpečně přistát a během turbulencí nikdo nebyl zraněn. „Tohle se stává poměrně často, pilot proto správně znovu nabral výšku a o přistání se pokusil později,” uvedl mluvčí letecké společnosti.

Pilotovi se po úspěšném dosednutí dostalo upřímných poděkování od cestujících.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám