Hlavní obsah

Dozorce viní z nelidského zacházení s vězni. Pouštěli jim dokola dětskou písničku

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Státní zástupce viní tři nyní již bývalé zaměstnance oklahomské věznice z krutosti k vězňům a ze spolčení. Dozorci nechali nejméně pět vězňů stát se spoutanýma rukama za zády a několik hodin jim pouštěli nahlas populární dětskou písničku „Baby Shark“. Zástupce toto jednání označil za „nelidské“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednoduchá a chytlavá píseň, kterou děti po celém světě milují a jejich rodiče nenávidí, se kvůli dvěma dozorcům stala ve věznici v Oklahoma City postrachem vězňů. Jedenadvacetiletí dozorci Christian Miles a Gregory Butler nutili vězně píseň poslouchat stále dokola.

Jak informoval list New York Times, spolu s nimi státní zástupce David Prater obvinil i jejich nadřízeného, padesátiletého Raymonda Hendershotta, který o jejich praktikách věděl, ale nic proti nim nepodnikl.

Podle zástupce loni v listopadu a v prosinci oba dozorci přivedli nejméně v pěti případech vězně do prázdné místnosti pro advokáty. Spoutali jim ruce za zády a nejméně dvě hodiny je nechali stát čelem ke zdi. Extrémně nahlas jim přitom pouštěli dětskou píseň Baby Shark.

Dú dú dú celou noc. Americké město vyhání bezdomovce z parku dětskou odrhovačkou

Koktejl

Všichni tři jsou obviněni pouze z přestupku. „Je nešťastné, že jsem nemohl najít trestný čin, který by jejich jednání naplnilo,“ uvedl zástupce Prater, který chování obviněných označil jako „nelidské“ a vyzval ke změně zákona, která by podobné jednání jako trestný čin postihovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám