Hlavní obsah

Dominový efekt tak, jak ho svět ještě nikdy nemohl vidět

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tulln

Rakouský tým Tulln Domino se před nedávnem postaral o senzaci, jakou svět dosud neviděl. Jeho členové postavili nejdelší dominovou zeď na světě dlouhou 40,14 metru. Videozáznam z jejího řícení, během kterého nastala i dramatická chvilka, zveřejnila 8. července na svých stránkách agentura Guinness World Records.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejdelší dominová zeď na světě se skládala ze 42 tisíc dílků (video je částečně zrychleno)Video: Guinness World Records

 
Článek

Dvaadvacetičlenná skupina strávila stavěním celé tři dny. V tělocvičně v Tullnu tak vyrostla řada z celkem 42 173 za sebou stojících krabiček od CD disků, dřívek, domino kostek, kelímků či knih.

Jednotlivé dílky padaly různými směry a tak se dominový efekt šířil na několik stran najednou. Když došlo na dřívka, která byla na sebe poskládána pod tlakem, najednou se řetězec zastavil; další větve domina se ale řítily podle plánu. Asi po dvou minutách se však dřívka sama od sebe probrala k životu a pokračovala dál v pohybu.

Událost se konala u příležitosti sedmého výročí společné práce domino týmu. Ten si na své konto tímto připsal hned tři Guinnessovy rekordy: Za nejdelší domino zeď, za nejdelší domino zeď z krabiček od CD a za nejdelší domino zeď z dřívek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám