Hlavní obsah

Doleželová si po návratu z Číny užívala přítele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letošní Miss ČR Jana Doleželová se v pondělí odpoledne po třiceti hodinách letu vrátila ze soutěže o nejkrásnější dívku světa. V klání se naše reprezentantka sice nedostala na první tři příčky, zato se probojovala do první patnáctky finalistek.

Foto: Policie ČR

Motocykl po nehodě.

Článek

Finále Miss World se konalo v čínské Sanje a vyhrála jej dívka z Peru. [celá zpráva] Doleželová podle Miloslava Zapletala, prezidenta české soutěže, který Janu včera přijel přivítat na letiště, skončila šestá.

"Myslím, že pořadatelé uváděli dívky na scénu podle pořadí z hlasování. Z toho dedukuji, že Jana skončila celkově šestá," vysvětlil Zapletal a dodal, že přesné výsledky o dalším pořadí dívek by mohly být k dispozici v nejbližších dnech.

Zmatené hlasování

Doleželová během světové Miss bodovala i v dílčích soutěžích. Byla vybrána do užšího výběru Miss Beach, Miss Talent a Miss Fashion. O finále vůbec poprvé rozhodovali sami diváci, kteří do soutěže hlasovali prostřednictvím internetu, SMS zpráv či telefonicky.

"Domnívám se, že jakkoli je systém reality show pro diváky atraktivní, oni nemohou dost dobře posoudit kvality dívek v té finálové části," uvedl Zapletal. Samotné finále nebylo podle něj příliš přehledné, protože nebylo jasné, kolik diváků pro koho hlasovalo, ani jaký podíl na výběru dívek měla přítomná porota.

Janu mimo jiné zaujala rámcová soutěž o studijní stipendium. Vyhrála ji jamajská kráska, která se shodou okolností také věnuje farmacii, Doleželová skončila pátá. "Myslím, že se tyto ceny dávají spíše do rozvojových zemí, ale já jí to přeji," řekla česká miss.

Jana se po návratu z Číny bude věnovat vánočním přípravám. Bude shánět dárky, hned po svátcích začne připravovat rigorózní práci. "Chci obhájit titul doktorka farmacie," poznamenala. Nejprve si však zajde se svým přítelem do restaurace. "Do čínské restaurace ale asi ne," podotkla s úsměvem třiadvacetiletá brunetka.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejkrásnější dívkou světa je Peruánka

Titul nejkrásnější dívky světa získala dvacetiletá Maria Julia Mantilla García z Peru. Porota královnu krásy vybírala ze sto sedmi kandidátek. Česká...

Výběr článků

Načítám