Hlavní obsah

Nejkrásnější dívkou světa je Peruánka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANJA

Titul nejkrásnější dívky světa získala dvacetiletá Maria Julia Mantilla García z Peru. Porota královnu krásy vybírala ze sto sedmi kandidátek. Česká reprezentantka Jana Doleželová se do první trojice krásek neprobojovala, zato se dostala do užšího výběru patnácti finalistek.

Foto: Štěpánka Friedrichová
Článek

Nová misska přebrala korunku od Miss World 2003, kterou se loni stala Irka Rosanna Davisonová, dcera zpěváka Chrise de Burgha. García, která studuje, organizátorům soutěže prozradila, že by se ráda stala univerzitní profesorkou.

Na druhém místě skončila osmnáctiletá Miss Dominikánské republiky Claudia Julissa Cruz Rodriguezová a třetí příčku obsadila čtyřiadvacetiletá Miss Spojených států Nancy Randallová.

54. ročník Miss World se letos konal na jihočínském ostrově Hajnan ve městě Sanja.

Vůbec poprvé se do soutěže mohli zapojit rovněž samotní diváci. Měli možnost hlasovat telefonicky, zasílat krátké textové zprávy nebo prostřednictvím internetu. "Skutečnost, že jsem první Miss World, která titul získala díky hlasům veřejnosti, činí tuto soutěž ještě více vzácnější," prohlásila čerstvá misska.

Velkolepá podívaná byla přenášena do sto šedesáti zemí světa. Odhaduje se, že ji sledovalo několik stovek miliónů diváků. Letošní Miss World se v Číně konala již podruhé. Podle organizátorky soutěže Julie Morley se i příští 55. ročník Miss World bude s největší pravděpodobností konat na stejném místě. "Máme pocit, že tu je náš domov," uvedla.

Hlasujte v anketě pod článkem:
Líbí se vám nová Miss World?

Anketa

Líbí se vám nová Miss World?
Ano
48,6 %
Ne
51,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1480 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám