Hlavní obsah

Do přístavu v New Yorku připlula velryba

Novinky, Luděk Fiala, Novinky, NY Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Veliké pozdvižení vyvolala ve čtvrtek sedmimetrová velryba, která se objevila v newyorském přístavu. Pobřežní hlídka byla kvůli návštěvě keporkaka v pohotovosti, protože se dostal do blízkosti plavidel. Ohroženo tak bylo nejen zdraví mořského živočicha, ale i bezpečnost lodí. Zvíře bylo přitom podle pozorovatelů úplně klidné.

Článek

Keporkak byl poprvé spatřen ve čtvrtek dopoledne u mostu Verrazano, který spojuje Brooklyn a Staten Island. Pobřežní hlídka vytvořila kolem velryby bezpečnostní zónu. V místě je hustá lodní doprava, uvedla mluvčí místní pobřežní hlídky Annie Berlinová.

"Je docela blízko trasám lodní dopravy. Musíme zajistit nejen bezpečí zvířete, ale i plavidel," poznamenala mluvčí.

"Ta velryba nevypadala, že by byla v nějakém stresu," komentoval chování neobvyklého návštěvníka newyorského pobřeží mluvčí místních policistů Paul J. Browne.

Odpoledne místního času se velryba přesunula k ostrovu Coney Island, kde se nachází známý zábavní park. Poté odplula směrem na jih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám