Hlavní obsah

Do domu na Novém Zélandu se vloudil lachtan, způsobil trauma kočce a zabral pohovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaného návštěvníka u sebe doma objevila rodina novozélandského mořského biologa. Kočičími dvířky se dovnitř protáhl zvědavý mladý lachtan, který vyděsil kočku, na pár hodin zabral pohovku – a kupodivu nic neponičil, informoval zpravodajský server The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rodina Rossových žije v Mount Maunganui asi 150 metrů od pobřeží novozélandského Severního ostrova. Hříčkou osudu je otec rodiny Phil Ross mořský biolog – ovšem v době, kdy u nich doma pobýval lachtan, tam právě nebyl.

„Vtipné na tom je, že tohle byla jediná nečekaná situace, během které by se hodilo mít doma mořského biologa,“ řekl novinářům. „Propásl jsem svou příležitost zazářit,“ dodal.

Jenn Rossová vstala ve středu ráno časně, aby zajela do posilovny. Když před šestou vycházela z domu, slyšela zvuk podobný zaštěkání. Myslela si, že je to něčí pes, ale když se kolem sedmé vrátila domů, našla uvnitř roztomilého malého lachtana. Odběhla vzbudit své dvě děti, 12letého Noaha a desetiletého Ariho, aby se šli podívat „na nového domácího mazlíčka“.

Rozdivočelí lachtani v Kalifornii vyhnali lidi z pláže. Zachytila to kamera

Stalo se

Lachtan se pohodlně uvelebil na pohovce ve volném pokoji a zůstal tam, dokud se ho Jenn nepodařilo vylákat k předním dveřím a do zahrady, odkud ho pak zaměstnanci úřadu pro ochranu přírody dopravili zpátky do moře.

Lachtan, kterému dala rodina jméno Oscar, byl prý zdvořilý host a naštěstí uvnitř domu nevykonal potřebu, „protože to by nábytek asi nepřežil“, dodal Phil Ross.

A tak jediný, kdo si z lachtaní návštěvy odnesl trauma, je kočka Coco. Lachtan ji natolik vyděsil, že utekla k sousedům, a když se konečně odhodlala vrátit, odmítla vejít do přízemí, kde se tolik líbilo Oscarovi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám