Hlavní obsah

Dívky se chtějí nechat dobývat

BERLÍN

I dnešní starší generace si stejně jako kdykoli v minulosti stěžuje na to, že to jde s mládeží z kopce. Zejména pak dívkám vyčítají, že se chtějí vyrovnat chlapcům a vědomě potlačují svou ženskou jedinečnost a výjimečnost. Nečekají prý, až se jim mladíci budou dvořit, ale přímo se jim podbízejí.

Článek

Zavilé škarohlídy zřejmě o opaku nepřesvědčí ani studie, již pro německý mládežnický časopis YAM! zpracoval Institut pro výzkum veřejného mínění Forsa. Přestože z odpovědí na dotazy položené pěti stovkám mladých lidí obojího pohlaví ve věku od 14 do 17 let zcela jednoznačně vyplynulo, že si dospívající přejí být dobývány i dobývat.

Šanci mají i velmi aktivní dívky

Plným 80 procentům děvčat vyhovuje, když při flirtování učiní první krok mužský protějšek. Stejného názoru je 63 procent mladíků. Ovšem 29 procent připouští, že se jim líbí, když slečny uplatňují převahu a osloví je jako první, třeba slovy "Hej, cukrouši".

Kluci se rádí seznamují přes internet

Výzkumné pracovníky mimo jiné zajímalo, co se při koketování osvědčuje nejvíce i kde je největší šance se s někým seznámit. Takříkajíc nejvyšší faktor svědčící flirtování vykazují různé párty. Na tom se shodlo 75 procent dospívajících žen a 79 procent dozrávajících mužů. Zástupkyně něžnějšího pohlaví k nim ještě připojily dovolenou, posezení v kavárně nebo hospodě, stejně jako koupaliště a sportovní hřiště. Budoucí pánové tvorstva se přiklánějí ke škole a internetu.

Nejlepší je pozvání na drink

Většině děvčat, přesněji 58 procentům, se nelíbí, když je druhé pohlaví příliš útočné až agresivní. Na nejapné oslovení, například "hej, Bunny", je ochotno pozitivně reagovat jen pět procent respondentů. Zato s potěšením téměř masově a bez rozdílu pohlaví kvitují výzvu: "Nepůjdeme si sednou na drink?"

Nicméně pokud vás zajímá nějaká stoprocetní cesta, jak protějšek zaujmout, tak ta zatím naštěstí stále ještě neexistuje. A proto je navazování vztahů tak dobrou zábavou.

Reklama

Související témata:

Související články

Mladí hezcí muži se chovají jako hřebci

Mladí muži, kteří se cítí být hezcí, nebo jsou alespoň spokojeni se vzhledem a postavou, se uchylují k rizikovějšímu sexuálním chování než vrstevníci, kteří...

Výběr článků

Načítám