Hlavní obsah

Dívka po týdnu v novém bytě zjistila, že bydlí v rezidenci pro seniory

Novinky, Martin Vlk

Překvapivé zjištění čekalo na devatenáctiletou Madison Kohoutovou z amerického města Norman v Oklahomě. Ta si před časem pronajala byt ve státě Arkansas, aniž by se na něj přijela podívat. Brzy po nastěhování jí však začalo vrtat hlavou, proč jsou všichni její sousedi podstatně staršího ročníku. Teprve po týdnu přišla na to, že žije v zařízení určeném primárně pro seniory, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

„Říkala jsem si, že je trošku divné, že všichni sousedi jsou podstatně starší než já. Teprve po týdnu jsem si všimla cedule před budovou a rázem mi to došlo,“ svěřila se Kohoutová pro server Newsweek.

„První týden stěhování byl šílený. Byla jsem zaneprázdněná hledáním práce a zařizováním svého bytu. Vůbec jsem si toho nevšimla,“ směje se.

Uvedla také, že to byla její matka, kdo jí o prostorném bytu za příznivou cenu řekl. Bydlení v tomto zařízení je sice určeno primárně seniorům, podle jejích slov zde ale chtějí poskytovat stejné příležitosti všem bez rozdílu věku. Skutečnost, že bude v sousedství zdaleka nejmladší, s ní tak při podpisu nájemní smlouvy nikdo neřešil.

Soužití se seniory si užívá

Ačkoliv se celá událost seběhla zcela omylem, soužití se seniory si nemůže vynachválit. Jak sama říká, je to jako by měla několik babiček a dědečků navíc.

„S mnoha sousedy jsem navázala přátelství. Chodíme spolu na večeře, vedeme noční rozhovory, a také jsem už dostala nějaké to občerstvení. Moc ráda s nimi navazuji blízké vztahy,“ říká.

Kohoutová se se svým příběhem svěřila ve videu na sociální síti TikTok. Video, kde svoji komickou chybu vysvětluje, se stalo virálním – vysloužilo si už více než 3,4 milionu zhlédnutí.

V jednom z dalších videí pak zmiňuje pozitiva, které soužití se seniory přináší. „Když přijdu domů, je tu obvykle úplné ticho, protože většina mých sousedů už spí. Velká výhoda je také to, že můžu tvořit hudbu, kdykoliv se mi zachce, protože někteří z nich ji vůbec neslyší.”

Reklama

Výběr článků

Načítám