Hlavní obsah

Dánský policejní pes má problém. Někdo ho krade

Pablo je čtyřletý belgický ovčák trénovaný policií na vyhledávání výbušnin a drog a brzy se má se svým psovodem vydat na službu do Afghánistánu. Tato cesta je ale v ohrožení, Pabla totiž někdo ukradl. A to už podruhé za posledních pár dní.

Foto: Profimedia.cz

Dánská policie. Ilustrační foto.

Článek

Poprvé Pablo zmizel ze svého domova ve městě Aarhus v pondělí večer. Policie ho našla o den později. Stalo se tak po výzvě dánského letectva, na jehož základně je Pablo cvičen. Příspěvek na Facebooku o zmizení psa zaznamenal přes 15 tisíc sdílení.

Takto vypadala první zpráva Dánského letectva o ztrátě Pabla.

Psovod Michael Johansen si ale svého čtyřnohého parťáka moc dlouho neužil. Když vyšel ve čtvrtek ráno z domu, aby psa pustil ven z kotce, našel tam jen vyřezanou díru v plotě. Po Pablovi nebylo ani památky.

„Vyštípali to kleštěmi,“ uvedl pro stanici TV2 Johansen, který vysvětlil, že vzhledem k povaze výcviku by si Pablo v uzavřených prostorách nedokázal odpočinout, proto mimo službu pobývá ve venkovním kotci.

Letectvo na Facebooku zveřejnilo novou výzvu, po Pablovi se znovu pátrá.

Pablo tvoří s Johansenem sehranou dvojku, v plánu je jejich cesta do Afghánistánu, kde mají sloužit na letišti v Kábulu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám