Hlavní obsah

Další pravnouče britské královny se narodilo v koupelně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulou neděli přišlo na svět v pořadí již desáté pravnouče britské královny Alžběty II. a jejího manžela, prince Philipa. Syna přivedla na svět devětatřicetiletá Zara Tindallová, dcera princezny Anny. Porod ale proběhl za poněkud dramatických okolností, dítě přišlo na svět už doma v koupelně.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zara a Mike se brali 30. července 2011Video: Reuters

 
Článek

O podrobnosti z dalšího královského porodu se ve sportovním podcastu The Good, The Bad and Rugby svěřil Mike Tindall, bývalý rugbyový hráč a Zařin manžel.

„Nestihli jsme to do nemocnice,“ uvedl šťastný otec. Když jeho manželka začala rodit, naštěstí byla v domě i její přítelkyně, která byla i u všech jejích porodů. „Poznala, že to do nemocnice nestihneme včas. Takže to byl sprint do tělocvičny, vzít matraci, rychle do koupelny, položit matraci, ručníky…,“ uvedl Tindall.

Porodní asistentka, se kterou se měli setkat v porodnici, se naštěstí nacházela nedaleko. „Dostala se k nám zrovna ve chvíli, kdy jsme přijali to, že ji odrodíme. Druhá asistentka přijela ve chvíli, kdy se objevila hlavička,“ popisoval Tindall.

I když není zastáncem porodů doma, Tindall uvedl, že nejlepší bylo, že si syna mohl vzít rovnou k sobě, když manželka odpočívala. Dodal, že spolu v obýváku sledovali rugbyový zápas z roku 1996. „Dvanáct hodin na světě a už začal jeho trénink,“ zažertoval otec.

Šťastná babička na setkání s popeláři zářila

V úterý ještě manželé netušili, jak se bude další člen královského rodu a třetí dítě Tindallových (mají dcery Miu a Lenu Elizabeth) jmenovat. Ve středu ovšem bylo oznámeno, že ponese jméno Lucas Philip Tindall. Druhé jméno dostal na počest svého pradědečka, prince Philipa.

Veřejně britský palác reagoval tradičně prostřednictvím prohlášení. „Královna a vévoda z Edinburghu jsou potěšeni radostnými zprávami a těší se na setkání s jejich desátým pravnoučetem, až to okolnosti dovolí,“ stojí v prohlášení.

Královna Alžběta II. má další pravnouče

Koktejl

Oficiálně šťastné zprávy nekomentovala ani babička, princezna Anna. Ta ve středu v rámci plnění královských povinností navštívila cambridgeské popeláře, aby jim poděkovala za náročnou práci, kterou vykonávají i po dobu pandemie.

Jak si však povšimli experti na řeč těla, které s oblibou v souvislosti s královskou rodinnou britská bulvární média využívají, sedmdesátiletá princezna sršela dobrou náladou.

Reklama

Výběr článků

Načítám