Hlavní obsah

Královna Alžběta II. má další pravnouče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý v Buckinghamském paláci radostně přivítali zprávu o nejnovějším přírůstku do britské královské rodiny. Princezna Eugenie, vnučka královny Alžběty II., porodila syna. Chlapec je devátým pravnoučetem britské panovnice a je momentálně v pořadí jedenáctým následníkem trůnu.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Eugenie a Jack Brooksbank

Článek

Třicetiletá princezna Eugenie z Yorku, dcera prince Andrewa, vévody z Yorku, a lady Sarah, vévodkyně z Yorku, přivedla na svět chlapce v úterý krátce před devátou hodinou ranní ve stejné soukromé nemocnici, Portland Hospital, kde rodila i vévodkyně Meghan.

Nový člen královské rodiny váží 3,65 kilogramu. Oproti tradicím princezna neposečkala na oznámení královského paláce a radostnou zprávu se svým manželem Jackem Brooksbankem ihned sdílela na Instagramu spolu s černobílou fotografií rukou princezny, jejího manžela i novorozeněte.

Buckinghamský palác později uvedl, že se princezně i chlapci daří dobře. „Královna, vévoda z Edinburghu, vévoda z Yorku, vévodkyně z Yorku i pan a paní Brooksbankovi byli informováni a jsou nesmírně potěšeni,“ uvedl palác v prohlášení.

Vnučka královny Alžběty princezna Eugenie čeká dítě

Evropa

První dítě prince Eugenie a Jacka Brooksbanka je i prvním vnoučetem prince Andrewa a celkem už devátým pravnoučetem královny Alžběty II. Je rovněž jedenáctým v pořadí, co se týče následnictví britského trůnu.

Neponese však titul „Jeho královská Výsost“. Ten propůjčuje sama královna a kromě nejbližší rodiny, do které jsou započítávána i vnoučata a jejich partneři, až na prince Harryho a vévodkyni Meghan, je mohou díky královskému výnosu z roku 2012 používat pouze děti prince Williama.

Reklama

Výběr článků

Načítám