Hlavní obsah

Cyklistu srazil levhart

O obrovském štěstí může hovořit indický cyklista ze severoindického státu Asám. Na nic netušícího muže si totiž počíhal levhart a zaútočil na něj. Povedlo se mu ho ale pouze srazit z kola. Jak levhart, tak napadený cyklista následně rychle vzali nohy na ramena.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklistu na silnici srazil levhartVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Incident na silnici v sousedství národního parku Kaziranga na severu Indie se odehrál již v lednu letošního roku, agentury nahrávku zveřejnily až minulý týden.

Vyděšený muž ihned po útoku otočil kolo a vydal se opačným směrem, drže se za bok. Kolemjedoucí cyklisté mu pomohli, ukázalo se však, že muž kromě šrámů nemá vážnější zranění.

Rameš Kumar Gogoi z národního parku Kaziranga varoval obyvatele, aby v oblasti národního parku zbytečně nezastavovali. Zdůraznil, že divoká zvířata často číhají na krajích silnic a pro cyklisty a chodce představují vážné nebezpečí.

Levhart zaútočil na psa u domu, odnesl si ho v zubech

Koktejl

Levharti nejsou z legendární pětice velkých koček (lev, tygr, levhart, jaguár a irbis) rozhodně největším postrachem lidí. U lvů a tygrů je zdokumentován mnohem větší počet útoků na člověka.

Přesto dojde v Indii a v Nepálu průměrně k nižším desítkám případů ročně, kdy levhart usmrtí člověka. I když levhart lépe snáší přítomnost člověka, k většině konfliktů dojde v okamžiku, kdy šelma útočí na stáda dobytka.

Reklama

Výběr článků

Načítám