Hlavní obsah

Cvičení se změnilo ve skutečný zásah. Hasiči zachránili dva teenagery

Cvičení hasičů na zamrzlém jezeře v americkém městě Maryland Heights se během několika chvil proměnilo ve skutečný zásah, při kterém šlo o život. Velitel hasičů si všiml, že se na jezeře právě propadli dva teenageři, kteří se zamrzlou plochu pokusili přeběhnout. Hasiči proto okamžitě vyrazili do ostré akce a oba mladíky zachránili.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči v Marylandu nacvičovali záchranu lidí z ledu, přitom skutečně vytáhli z vody teenageryVideo: MARYLAND HEIGHTS FIRE PROTECTION DISTRICT, AP

 
Článek

Počasí, které právě panuje v Missouri, podobným nehodám nahrává, ledy pomalu ale jistě tají a stávají se nebezpečnější a nebezpečnější. To je i případ zamrzlého jezera Creve Coeur, kde v úterý místní hasičská jednotka nacvičovala záchranu člověka, pod kterým se probořil led.

Zástupce velitele marylandských hasičů si v průběhu cvičení povšiml dvou postav, chlapců ve věku 15 a 17 let, jak ve vzdálenosti zhruba 100 metrů od břehu jezero přebíhají. „Podíval jsem se tam a pomyslel si, že to přesně zavání neštěstím,“ uvedl zástupce Steve Rinehart.

„V minutě, kdy jsem si to pomyslel, tak se ledem propadli,“ popsal Rinehart. Hasiči okamžitě vyrazili do akce. U záchrany jim asistovali ještě dvě narychlo povolané jednotky.

Policejní akci proti alkoholu za volantem narušil opilý řidič

Koktejl

Akce byla úspěšná, mladíci byli převezeni do nemocnice, kde vyšetření ukázalo, že neutrpěli žádná zranění.

„Žádáme vás o jednu věc – nevstupujte na led. Tihle dva měli štěstí, protože jsme měli muže přímo u nich. Každý takové štěstí nemá,“ stojí v prohlášení hasičského oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám